Anasayfa » Haberler


Orman Fakültesi Burslu Yüksek Lisans Olanakları

Yılın ilk söyleşisinde TOD Marmara Şubesi 2. Başkanı Prof. DR. Gülen ÖZALP’ın kolaylaştırıcılığında Orman Yüksek Mühendisi Sezin Kete yurtdışında tamamlamış olduğu yüksek lisans öğrenimi ile ilgili deneyimlerini paylaştı.
20 ocak 2024 cumartesi günü saat 15.00 te TOD Marmara Şube merkezinde yapılan ve İÜ-Cerrahpaşa Orman Fakültesi öğrencilerinin katıldığı toplantıda Sezin Kete, yurtdışındaki lisansüstü eğitim olanakları hakkındaki sunumunun ardından kendi deneyimlerini aktardı. Daha sonra yurtdışında lisansüstü eğitim süreçleri ile ilgili olarak;yüksek lisans alanlarını nasıl seçecekleri, burs ya da başka finans olanakları, bu sürecin zorlukları, sosyal yaşam, insan ilişkileri ve iş imkanları gibi konular öğrencilerden gelen sorularla ayrıntılı bir biçimde konuşuldu.
Söyleşinin hemen ardından orman fakültesi İFSA Kulübü’nün katkılarıyla “Pride&Prejudice” film gösterimi gerçekleşti.

Her iki etkinliğe dair Marmara Şube başkanı Sezai Kaya şu açıklamalarda bulundu: “Düzenli olarak her ay bir söyleşi ve bir atölye çalışması yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz fakültemizin öğrencileri ve kendini genç hisseden dernek üyelerimiz. Etkinlikler ücretsiz ve halka açıktır. Bekliyoruz. Sadece ormanlar değil, eğitimde de yaşamın her alanında Türkiye’nin en eski demokratik kitle örgütü olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yapma gayretindeyiz.” dedi.

Sunumun tamamı için linkten ( TOD-Yurt disi Yuksek lisans.pdf ) yada todmarmarasubesi@hotmail.com adresine mail atarakta ulaşabilirsiniz.

 



FAALİYETLER

HİZMETLER

İLETİŞİM